TORRE BARO-CIUTAT MERIDIANA

Torre Baró és un barri del districte de Nou Barris de la ciutat de Barcelona. És un dels barris més singulars del districte.

Va sorgir a mitjan segle XX a una part de la serra de Collserola de diferents iniciatives d’urbanització en forma de ciutat jardí que no van prosperar. La zona, que en un principi havia d’ésser residencial, es va convertir en un barri d’autoconstrucció, arran de les necessitats d’habitatge de moltes persones arribades d’altres llocs de la Península Ibèrica durant les dècades dels cinquanta i seixanta.

La construcció inacabada del castell de Torre Baró, a dalt de la serra, s’ha convertit en símbol del districte. Aixecat durant la primera dècada del segle passat, tenia com a finalitat esdevenir un hotel dins del projecte d’urbanització de la zona residencial. El nom del barri, però, prové de l’antiga torre anomenada Torre del Baró, construïda al segle XVI per la família Pinós al costat de la carretera de Ribes i destruïda l’any 1714. Una segona torre va ésser construïda al mateix indret el 1797 i va ésser enderrocada el 1967 quan es va construir la Meridiana.

El febrer de 2006 l’alcalde Joan Clos va inaugurar el pont del Congost, que connecta els barris de Torre Baró i Vallbona, per sobre les vies del tren i l’AP-7, amb una vorera ampla per a vianants i un corredor de bici.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s